Televiziune Online Ieftină
Reading Time: < 1 minute
What’s your Reaction?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

Last Updated on octombrie 15, 2023 by admin24news


Schimbarea orei în România se face de două ori pe an, în ultima duminică din martie și în ultima duminică din octombrie. Această practică se numește ora de vară și ora de iarnă și are ca scop să economisească energia și să profite de lumina naturală a soarelui.
Ora de vară înseamnă că ceasurile se dau înainte cu o oră, astfel că ora 3:00 devine ora 4:00. Ora de iarnă înseamnă că ceasurile se dau înapoi cu o oră, astfel că ora 4:00 devine ora 3:00. În acest an, România va trece la ora de vară pe data de 26 martie 2023
România a adoptat acest sistem al schimbării orei în 1932, pentru a se alinia cu celelalte țări europene care făceau același lucru. Ideea de a introduce ora de vară a apărut pentru prima dată în Germania, în 1916, ca o măsură pentru a reduce consumul de cărbune în timpul Primului Război Mondial. Ulterior, alte țări au urmat exemplul Germaniei, inclusiv Marea Britanie, Franța, Italia sau SUA.
Schimbarea orei are însă și efecte negative asupra sănătății și a ritmului biologic al oamenilor și animalelor. Mulți oameni se simt obosiți, iritați sau deprimați după ce își modifică ceasurile. De asemenea, schimbarea orei poate crește riscul de atacuri de cord, accidente vasculare cerebrale sau accidente rutiere.
Din aceste motive, există o dezbatere la nivel internațional despre oportunitatea de a renunța la schimbarea orei și de a menține un singur fus orar pe tot parcursul anului. Uniunea Europeană a propus în 2018 ca statele membre să aleagă dacă vor să rămână la ora de vară sau la ora de iarnă permanent Totuși, această propunere nu a fost încă implementată și este posibil să întâmpine dificultăți din cauza diferențelor geografice și politice dintre țările europene.

Sursă: BING

ajax-loader-2x Când se schimbă ora în România și De Ce

This Post Has Been Viewed 12 Times

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *