Televiziune Online Ieftină
Reading Time: < 1 minute
What’s your Reaction?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

Last Updated on martie 14, 2024 by admin24news

Deși tulburarea de identitate disociativă este considerată rară, există numeroase cazuri documentate de personalități multiple în întreaga lume. Printre cele mai cunoscute și studiate cazuri se numără cel al lui Billy Milligan și celui al lui Ansel Bourne1. Această afecțiune, cunoscută și sub denumirea de tulburare de identitate disociativă (TID), implică prezența a două sau mai multe identități distincte într-o singură persoană. Fiecare dintre aceste personalități are propriul său mod de a percepe și interacționa cu mediul înconjurător2.

TID poate fi dificil de înțeles și diagnosticat, iar specialiștii în domeniul tulburărilor de identitate disociativă pot avea opinii diferite. În filme, precum “Fight Club”, “Sybil”, “Primal Fear”, “Black Swan” și “Split”, personalitățile multiple sunt adesea prezentate într-un mod dramatic și misterios. Totuși, realitatea este mult mai complexă și variată.

Cazurile severe de TID pot include amnezia psihogenă, când persoana nu-și amintește informații personale fără un motiv fizic evident, sau starea de fugă disociativă, când personalitatea pare să fie complet pierdută. Corpul devine o “pensiune” plină de oaspeți, iar persoana nu știe niciodată cine va răspunde dacă cineva “bate la ușă” în interiorul lor2.

Este estimat că undeva între 0,01% și 1% din populație suferă de TID, însă mulți specialiști continuă să se contrazică asupra acestei afecțiuni. Unii cred că este reală, în timp ce alții consideră că este o tulburare provocată de puterea sugestiei și povești de groază2. Indiferent de interpretare, TID rămâne un subiect fascinant și complex în domeniul psihiatriei.

ajax-loader-2x TID- Personalități multiple

This Post Has Been Viewed 2 Times

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *