Televiziune Online Prin IPTV
Reading Time: 5 minutes
What’s your Reaction?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

Last Updated on septembrie 28, 2023 by admin24news

d7f8f475-3876-458f-7b0f-e9f8dc582445 Ultimele Noutății pe PressHUBPressHUB, cea mai răspândită rețea de presă din România.ed2b9ac9-f09f-98a5-d334-e60d5211eb41 Ultimele Noutății pe PressHUB
Bianca Iosef vă recomandă: AUDIO | Mihai, soldat ucrainean de origine română: Fuga de bombe este un joc al hazardului. Pot să cadă chiar în locul în care te ascunzi

Ionela DoboșMihai este un soldat ucrainean de origine română. Este strănepotul lui Vasile Filip, fost primar la Sighetul Marmației înainte de Al Doilea Război Mondial. Vorbește bine limba română, și pentru că bunicul său patern a fost profesor de limba română.S-a născut la Solotvîno, peste apa Tisei, la 700 metri de teritoriul României. Acolo, 90% din populație vorbește limba română. S-a înrolat în armată ca să lupte pentru Ucraina a doua zi de la începerea războiului, pentru că „așa a simțit”.Ucraina e pământului lui. În Ucraina are familia și avuțiile care, așa cum explică, nu reprezintă doar munca lui, ci și munca generațiilor de dinaintea lui.Limba română este limba în care gândește, toate gândurile lui sunt în limba română, ceea ce îl determină să se considere român.Mihai a luptat și luptă pe mai multe fronturi din Ucraina, fiind adesea în linia 0. Despre contraofensiva de la Harkiv spune că a fost cea mai grea.Alături de Radu Hossu a distribuit ajutoare umanitare în Bakhmut civililor aflați doar la câțiva km de linia frontului, în zone în care nu mai intra nimeni. Două dintre drumurile făcute până acolo au fost drumuri ale morții.

 Cum a ajuns justiția din România un sistem piramidal, controlat de o mână de oameni (I)

Virgil BurlăCum a ajuns justiția din România un sistem piramidal. Fosta judecătoare Andrea Chiș a realizat o radiografie critică a sistemului judiciar din ultimii 6 ani și a analizat oportunitatea și aplicabilitatea legilor justiției votate în acest interval.Concluzia este că „sistemul judiciar din România a devenit (…) o structură de tip piramidal, ce poate fi controlată de cei aflați în vârf, adică de o mână de judecători și procurori, în mâinile cărora se află cariera fiecărui judecător și procuror din România”.„Această mare putere poate fi folosită într-un mod adecvat sau inadecvat. Titlul studiului sugerează o concluzie personală: puterea aceasta mare a fost și mai poate fi folosită inadecvat. Cu o mare putere vine sau ar trebui să vină și o mare responsabilitate.Cu toate acestea, tragerea la răspundere a celor care folosesc inadecvat, abuziv, o astfel de putere este foarte dificil de realizat în România, în circumstanțele actuale, se arată în studiul lui Chiș, publicat în revista Institutului de Științe Politice și Relații Internaționale „Ion I.C Brătianu” al Academiei Române.Autorul mai arată că în acești ani au fost inventate scenarii pentru a controla cariera oricărui magistrat din țară.

 Astra Film refuză solicitarea Arhiepiscopiei Sibiului de a scoate din festival filmul „Arsenie. Viața de apoi”
Astra Film refuză solicitarea Arhiepiscopiei Sibiului de a scoate din festival filmul „Arsenie. Viața de apoi”. Organizatorii au precizat că vor difuza documentarul realizat de Alexandru Solomon, despre părintele Arsenie Boca, motivând că nu doresc să facă cenzură.Reacția vine după ce Arhiepiscopia Sibiului a solicitat public ca acest film să nu fie proiectat în perioada festivalului, care va avea loc la mijlocul lui octombrie„În atenţia celor care solicită ca filmul ‘Arsenie. Viaţa de apoi’, de Alexandru Solomon, să fie retras din cadrul festivalului Astra Film 2023. Astra Film Festival are o istorie de 30 de ani, în care libertatea de exprimare a fost mereu un principiu de bază.Astra Film Festival nu a cenzurat niciodată vreun punct de vedere, cu atât mai puţin vreun film din selecţia festivalului. Acesta este un principiu nenegociabil. Credem cu tărie într-o societate deschisă în care se poate discuta liber despre orice.Cererea de a scoate un film din festival, de a-l opri de la distribuire, înseamnă cenzură, este neconstituţională (vezi Art. 29, referitor la libertatea conştiinţei şi Art. 30, referitor la libertatea de exprimare) şi, nu în ultimă instanţă, atentează la dreptul şi libertatea publicului de a viziona un film”, au transmis marţi, organizatorii AFF.Arhiepiscopia Sibiului a criticat dur documentarul lui Alexandru Solomon, într-o Scrisoare deschisă comunicată luni seara pe site-ul Mitropoliei Ardealului.

 Aplicația „Iar miroase” a obligat statul, prin 11.000 de sesizări, să acționeze împotriva mirosului de la gropile de gunoi
Răzvan Chiruță

Aplicația „Iar miroase”. Sătul de mirosul de hidrogen sulfurat, care îi învadează casa, trupul și sufletul mai ales seara și în weekend, și să nu fie crezut de instituțiile statului, care nu au program decât până la 16.00, Valentin Boruz, inginer IT, s-a gândit să creeze o aplicație care să pună presiune pe autoritățile care ar trebui să verifice modul cum administratorii gropii de gunoi de la Vidra iau aerul, la propriu, locuitorilor din toată zona din sudul și sud-estul Bucureștiului.Așa a apărut aplicația software „Iar miroase”, lansată pe 4 martie 2023, disponibilă în browser, dar și în Apple Store.Principiul este simplu: faci cont în aplicație, introduci o singură dată informațiile personale necesare pentru o sesizare către Garda de Mediu și către Direcția de Sănătate Publică Ilfov, apoi, de fiecare dată când simți mirosurile grele, trimiți în câteva minute o reclamație către cele două instituții.Aplicație reține datele introduse, așa încât nu mai trebuie să le completezi mereu, și îți oferă și modelul de sesizare. Ai dat click și s-a dus către cele două instituții.Apogeul a fost în luna iulie, când de pe aplicația „Iar miroase” au fost trimise către Garda de Mediu și Direcția de Sănătate Publică Ilfov peste 4.700 de sesizări.

Tânărul se teme, pe bună dreptate, că toată această poluare îi va afecta sănătatea.
 BONUS Holocaustul din Constanța în benzi desenate. Povești de viață ale evreilor și romilor din, într-o expoziție realizată cu ajutorul elevilor din oraș.Institutul Național pentru Studierea Holocaustului din România „Elie Wiesel” și Fundația Freedom House România vă invită pe 30 septembrie, de la ora 11.00, la Muzeul de Istorie Națională și Arheologie din Constanța, să ne amintim și să înțelegem tragedia evreilor și romilor din județul Constanța, prin cuvinte și prin imagine.

„Imagini din trecut. Holocaustul din România” este un proiect care ne apropie de experiențele trăite de evrei și romi în perioada Holocaustului din România și ne prezintă o istorie diferită a comunităților în care locuim; o istorie a celor persecutați, deportați, exterminați pentru că au fost/s-au născut ALTFEL.ATLFEL au fost considerați și cei 1.700 de evrei din Constanța, persecutați încă din timpul Statului Național Legionar, și ulterior, odată cu intrarea României în război, în iunie 1941, evacuați din oraș și internați în lagărul de la Cobadin. O lună mai târziu au fost mutați în satele Osmancea, Mereni și Ciobănița.Abia la finalul lunii noiembrie li s-a permis întoarcerea în Constanța, unde și-au găsit casele jefuite, bombardate. Au îndurat lipsa alimentelor, a medicamentelor, au fost scoși la apel de trei ori pe zi, chemați la secția de poliție periodic și au prestat muncă obligatorie până în august 1944. Doar pentru că erau evrei.ALTFEL au fost considerați și romii din județ, deportați în Transnistria, unde au fost nevoiți să facă față bolilor, foametei, frigului. Doar pentru că erau romi.Uitarea istoriei este o cale sigură spre repetarea greșelilor. Tocmai de aceea este important să ne amintim, este esențial să știm, este decisiv să înțelegem.PressHUB (presshub.ro) este cea mai răspândită rețea de presă din România. Vă mulțumim că ne citiți!
Citește mai multe pe PressHUB

ajax-loader-2x Ultimele Noutății pe PressHUB

This Post Has Been Viewed 9 Times

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *