Televiziune Online Prin IPTV
Alt text: A graphic of a ballot slip with a blue checkmark being inserted into a pink ballot box with the word "VOTE" on it.
Reading Time: < 1 minute
What’s your Reaction?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

Last Updated on mai 23, 2024 by admin24news

Cum votezi în România


În România, alegerile europene au loc în data de 9 iunie 2024. Cetățenii cu vârsta de cel puțin 18 ani, împliniți până în ziua alegerilor inclusiv, au dreptul de a vota.




Când au loc alegerile europene?
În România, alegerile europene au loc duminică, 9 iunie 2024. Secțiile de votare sunt deschise în intervalul orar 7.00-22.00, ora locală. Alegătorii care la ora 22.00 se află la sediul secţiei de votare, precum şi cei care se află la rând în afara sediului secţiei de votare pentru a intra în localul de vot pot să exercite dreptul de vot până la ora 23.59 (ora locală).




Câți deputați sunt aleși?
În 2024, votanții vor alege 33 de membri ai Parlamentului European.




Cum sunt aleși deputații?
Conform legislației europene, toate țările trebuie să utilizeze un sistem de vot care să asigure o reprezentare proporțională, ceea ce înseamnă că numărul de deputați aleși de la fiecare partid politic depinde de numărul de voturi obținut de partid. România folosește un sistem de liste închise, care nu permite modificarea numărului de ordine al candidaților pe listă.

https://elections.europa.eu/ro/how-to-vote/ro/?s=09

ajax-loader-2x Cum Votezi în România

This Post Has Been Viewed 7 Times

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *