Televiziune Online Prin IPTV
Front view of a large group jumping. They are isolated on the white background.
Reading Time: 2 minutes
What’s your Reaction?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

Last Updated on octombrie 16, 2023 by admin24news


• 30 noiembrie: Sfântul Andrei – este ziua în care se sărbătorește ocrotitorul României și al familiei regale, precum și patronul spiritual al Bisericii Ortodoxe Române. Sfântul Andrei este considerat cel care a adus creștinismul pe teritoriul românesc, botezând pe malul Dunării pe primii creștini din Dacia. Sfântul Andrei este asociat cu multe tradiții și obiceiuri populare, cum ar fi plantarea grâului, dezlegarea cununiilor sau ghicitul ursitului
• 1 decembrie: Ziua Națională a României – este ziua în care se comemorează Marea Unire din 1918, când Transilvania, Banatul, Crișana și Maramureșul s-au unit cu Regatul României, formând România Mare. Ziua Națională a României este marcată prin ceremonii oficiale, parade militare, depuneri de coroane, spectacole artistice și focuri de artificii
• 25 decembrie: Prima zi de Crăciun – este ziua în care se sărbătorește nașterea lui Iisus Hristos, fiul lui Dumnezeu și mântuitorul omenirii. Crăciunul este cea mai importantă sărbătoare creștină, care simbolizează iubirea, pacea și bucuria. Crăciunul este precedat de postul Crăciunului, care durează 40 de zile, și de Ajunul Crăciunului, când se împodobesc bradul și casa, se pregătesc bucate tradiționale și se colindă
• 26 decembrie: A doua zi de Crăciun – este ziua în care se continuă sărbătoarea nașterii lui Iisus Hristos, dar și a Sfântului Ștefan, primul martir creștin. În această zi, se obișnuiește să se viziteze rudele și prietenii, să se facă daruri și să se participe la slujbele religioase .
Acestea sunt cele mai importante zile libere și sărbători din lunile noiembrie și decembrie. În plus, există și alte zile speciale sau tematice, cum ar fi:
• 8 noiembrie: Ziua Națională a Vinului – este ziua în care se celebrează vinul românesc și cultura viticolă. În această zi, se organizează degustări de vinuri, expoziții de produse tradiționale, concursuri de vinificație și spectacole folclorice.
• 13 noiembrie: Ziua Mondială a Bunătății – este ziua în care se promovează valorile umanitare și gesturile de bunătate față de ceilalți. În această zi, se încurajează oamenii să facă fapte bune, să ajute pe cineva nevoiaș sau să ofere un compliment.
• 21 noiembrie: Ziua Mondială a Salutului – este ziua în care se îndeamnă oamenii să salute pe oricine întâlnesc, indiferent de naționalitate, rasă, religie sau limbă. Scopul acestei zile este să stimuleze comunicarea și respectul între oameni și să reducă tensiunile și conflictele.
• 29 noiembrie: Ziua Internațională de Solidaritate cu Poporul Palestinian – este ziua în care se exprimă sprijinul pentru drepturile poporului palestinian și pentru soluționarea pașnică a conflictului israelo-palestinian. În această zi, se organizează manifestații, conferințe, expoziții și campanii de sensibilizare.
• 3 decembrie: Ziua Internațională a Persoanelor cu Dizabilități – este ziua în care se recunoaște contribuția și potențialul persoanelor cu dizabilități la dezvoltarea societății. În această zi, se promovează drepturile și bunăstarea persoanelor cu dizabilități, se combate discriminarea și se încurajează incluziunea lor.
• 10 decembrie: Ziua Internațională a Drepturilor Omului – este ziua în care se comemorează adoptarea Declarației Universale a Drepturilor Omului în 1948. În această zi, se afirmă principiile universale ale demnității, libertății și egalității umane. În această zi, se organizează evenimente, campanii, proteste și acțiuni de solidaritate pentru apărarea drepturilor omului.
• 20 decembrie: Ziua Internațională a Solidarității Umane – este ziua în care se celebrează valorile și idealurile umanitare care stau la baza cooperării internaționale. În această zi, se evidențiază importanța solidarității între oameni și popoare pentru a combate sărăcia, excluziunea, discriminarea și nedreptatea.

Sursă: BING

ajax-loader-2x Zile libere și sărbători în lunile Noiembrie și Decembrie

This Post Has Been Viewed 20 Times

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *